Pelajar MSU di Kemboja

Sewaktu saya sedang membaca akhbar Utusan Melayu hari Sabtu 2 Ogos dalam Sisipan IPTA IPTS, terdapat artikel berkaitan pelajar Management and Science University (MSU) mengenai program khidmat masyarakat mereka di Kemboja.

Saya tertanya-tanya, mengapakah mereka pergi ke tempat yang sama seperti yang dilawati oleh Censerve pada tahun 2006 iaitu di Kg. Cham?

Tetapi saya tak kisah sebab benda baik, tolong masyarakat juga. Semoga semua pelajar dari pelbagai universiti dapat didedahkan dengan kerja-kerja kemasyarakatan dan kebajikan.

MSU berbakti di Kemboja

Oleh Ruhaiza Rusmin

SUKAR mempercayai dalam era globalisasi, masih ada masyarakat terpencil dan tertinggal dalam arus pembangunan serta terpaksa bergelut dengan kesengsaraan.

Itulah pengalaman 30 pensyarah dan pelajar Ijazah Sarjana Muda Hospitaliti dan Pelancongan, Fakulti Pengurusan Perniagaan dan Pengajian Profesional Management and Science University (MSU) di Kompong Cham, Kemboja, baru- baru ini.

Siri khidmat masyarakat itu adalah kesinambungan beberapa siri anjuran sebelum ini oleh MSU dalam merealisasikan objektif kemanusiaan dan kemasyarakatan sejagat.

Ketua Jabatan Hospitaliti dan Pelancongan MSU, Arfah Kassim, berkata program berkenaan bertujuan membuka minda dan mendekatkan golongan mahasiswa dengan masyarakat.

Untuk membaca artikel penuh, klik pautan di bawah.
MSU berbakti di Kemboja – Harian Metro

Keratan akhbar Berita Harian – 21 Julai 2008

Advertisements

2 Respons

  1. saya bangga jadi MSU student 🙂

  2. erm…lay x i contek ngan sekretariat yang terlibat dengan program ini???i berminat nak anjurkan di kolej universiti i…huhu…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: